Leuke muziek op jóuw feest

4 min gelezen
Coverbands

Op elk feest, of het nou een bruiloft, een verjaardagsfeest, of een bedrijfsfeest is, hoort passende muziek. Helaas is het vrij lastig om zelf de muziek voor een feest te regelen. De radio is een optie, maar geeft niet bepaald een bijzondere sfeer. Wat eigenlijk veel leuker is, is het boeken van een band. Als je een goede coverband op je feest hebt, creëer je eigenlijk meteen al een unieke en gezellige sfeer. Bovendien kunnen coverbands vaak vele nummers spelen en zelfs verzoeknummers accepteren. Dat maakt het voor jou en je gasten extra leuk om op de dansvloer te gaan staan – of gewoon lekker te genieten van de muziek. Op evenses.com kun je snel en gemakkelijk een band boeken. De website heeft allerlei soorten bands te huur; zo weet je zeker dat er altijd wel wat leuks voor je bij zit. Voor jouw feest wil je natuurlijk zeker weten dat de muziek past bij jou. Daarom kun je hieronder een overzicht vinden van de vele muzieksoorten die je bij Evenses kunt vinden.

Stijlen

Coverbands kunnen zelf kiezen welke nummers ze coveren. Zo kan elke band zijn eigen sfeer en stijl creëren. Op je feest is het erg belangrijk dat je een geschikte muziekstijl hebt; een bepaald soort gasten houdt immers van een bepaalde soort muziek; en sommige evenementen vragen om andere muziek dan andere. Op evenses.com kun je onder andere Latin bands en soul bands boeken. Houd je meer van een wat energieker feest, dan kun je kiezen voor een party band, zoals Party Collective. Ook Top 40 en Top 2000 bands zijn op de website te vinden. Jazzliefhebbers zullen dan weer kunnen genieten van ‘Blue Tunes’, een sfeermakende band dat op elke gelegenheid kan spelen. Houd je meer van blues of disco? Wees niet getreurd. Je zult altijd wel een band kunnen vinden die goed bij jou en jouw feest past.

Coverbands

Hoe werkt het?

Op de website kun je een handig overzicht vinden van de verschillende soorten bands die je kunt boeken. Er staat een foto bij van de band, en informatie over de muziekstijl die de band speelt. Ook kun je zien op wat voor gelegenheden de band het liefst speelt. De meeste bands kun je echter voor alle gelegenheden boeken. Wat extra handig is, is dat je op de pagina met alle bands ook meteen kunt zien hoe duur elke band is. Zo weet je zeker dat je binnen je budget blijft, en weet je dus precies waar je aan toe bent. Als je een band hebt uitgekozen, kun je op het plaatje klikken. Je kunt dan een bod doen met het bedrag dat je over hebt voor de band. Je zet er dan bij wanneer het evenement is en hoe lang je wilt dat de band komt spelen. De band kan dan beslissen of het voor hen goed uitkomt om op jouw feest te komen. Zo kun je dus snel en gemakkelijk zorgen dat jouw feest een succes wordt.

Hoe boek je een band?

Voor veel gelegenheden is het fijn om live muziek aanwezig te hebben. Hoewel bruiloften ook kunnen slagen met de radio aan, is het veel leuker om een echte band te boeken. Ook aan andere evenementen kun je een leuke draai geven door een band in te huren. Bedrijfsfeesten zullen in een veel betere aard worden ontvangen als er een band is die leuke muziek draait. Ook andere partijen, zoals verjaardagsfeesten, kunnen worden opgefleurd met een goede band. Maar hoe kun je zo’n band boeken? Dat is heel gemakkelijk. Op evenses.com kun je een goed overzicht vinden van allerlei coverbands die bereid zijn om op jóuw feest te komen spelen. Het enige wat je hoeft te doen is één kiezen die voor jou geschikt is – en je kunt ze zomaar een bericht sturen.

Muziekstijlen

Coverbands kunnen erg verschillen wat betreft muziekstijlen. Sommige bands focussen alleen op de Top 40 of de Top 2000, maar anderen houden meer van wat alternatievere muziek, zoals soul, jazz, of blues. Ook latin en disco zullen goed vertegenwoordigd zijn door vele coverbands. Als je een band wil boeken, is het dus belangrijk dat je van tevoren goed weet wat voor muziekstijl je op je feest wil hebben. Als je een feest geeft voor een wat ouder publiek, is het misschien geen goed idee om alleen maar Engelse popmuziek te gaan spelen. Maar als je juist een jonger publiek hebt, is het waarschijnlijk verstandig om geen soul of jazz op je feest te hebben. Uiteraard zijn er uitzonderingen – en elk feest is verschillend. Daarom moet je kiezen wat goed bij jóu past. Houd je van jazz? Dan kun je kiezen voor The Jacuzi’s, een sfeervol duo. Deze band kan ook blues en zelfs hard rock spelen. Zo kun je dus veel afwisseling creëren. Ook rock ’n roll, Nederlandse muziek, en zelfs kerstmuziek kun je op evenses.com boeken.

Hoe boek je?

Het boeken via evenses.com is erg eenvoudig. Als je een band hebt gekozen, kun je op de link klikken en krijg je meer informatie over de band te zien. Bovendien kun je dan zien hoe duur de band ongeveer is. Zo weet je zeker dat je niet voor nare verrassingen komt te staan als je de rekening krijgt. Als je zeker weet dat de band bij je past, dan kun je ze een berichtje sturen om te vragen of ze op jouw feest willen en kunnen komen spelen. Je zult al snel een bericht terugkrijgen. Dat gaat dus hartstikke makkelijk. Uiteraard zijn bands niet heel goedkoop. De muzikanten en/of zangers moeten immers helemaal naar jouw feest komen, en bovendien werken ze hard aan het oefenen en coveren van de vele nummers. Je moet daarom uitgaan van ten minste 500 euro per avond. Als je dus een klein feestje geeft, dan is het boeken van een band misschien toch iets te duur. Maar voor een wat groter, belangrijker feest is een band zeker onmisbaar.