Welke hoed moet ik kopen?

2 min gelezen

Als je als man nooit eerder een hoed hebt gekocht, is de kans op keuzestress groot. Als je namelijk al weet wat je staat, is het makkelijk. Maar weet je dit nog niet, is het heel lastig om te kiezen. Een tip die ik je kan geven is om naar je gezichtsvorm te kijken. Maar wat voor gezichtsvormen zijn er dan? Om jou te helpen in dit keuzeproces zal ik toelichten welke hoed past bij jouw gezichtsvorm! Dus lees maar snel verder, als je hier benieuwd naar bent!

Ik heb een rond gezicht

Heb je een rond gezicht? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een hoed met een brede rand. In principe kopen veel heren met een rond gezicht dit soort hoeden. Ook als je een ietwat breder postuur hebt, is dit aan te raden. Zo is alles mooi in proportie.

Verschillende gezichten

Een hoed kopen voor heren met een lang gezicht is eenvouding. In principe past namelijk elke hoed wel bij je. Wil je dat je gezicht korter oogt? Dan is wederom ee brede rand aan te raden. Het enige wat niet aan te raden is, is een hoge hoed. Dit rekt namelijk je gezicht uit en maakt het langer. Is dit de look waar je voor wilt gaan? Dan raad ik het natuurlijk wel aan!

In principe hebben veel mannen een vierkant gezicht. Dit komt door een scherpe kaaklijn. Een hoed kopen voor heren is daarom makkelijk. De meeste hoeden zijn namelijk rond. Dit is precies wat perfect past bij een vierkant gezicht. Ga bijvoorbeeld voor een bowler hoed of een ronde hoed.

Mannen met een ovaal gezicht hebben de meeste keuze. Haast alle hoeden staan bij deze gezichtsvorm! Daarom is het aan te raden om niet te kijken naar je gezichtsvorm. Kijk daarentegen naar de verhouding tussen je hoofd en lijf.

Asymmetrische hoeden zijn perfect voor een hartvormig gezicht. Een baret zou bijvoorbeeld perfect staan! Deze vorm accentueert namelijk jouw features!

Meer verhalen