Wat een silent disco battle zo gaaf maakt!

3 min gelezen
silent disco battle

Wil je een silent disco organiseren als bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje of vrijgezellenfeest? Dit is een zeer leuk idee, zeker als je wat meer actie en een gezellige sfeer wilt creëren. Wij vertellen je wat het zo gaaf maakt en waarom je dus zo’n battle zou moeten organiseren.

De voordelen ervan

Er zitten veel voordelen aan een silent disco battle. Zo heeft de omgeving geen last van de muziek en kan iedereen op zijn/haar favoriete muziek dansen. Op die manier kan iedereen meedoen. Daarnaast kan iedereen zien naar welke muziek de anderen luisteren door de kleur van het lampje op de koptelefoon. Zo kunnen mensen die naar dezelfde muziek luisteren ook tegen elkaar battlen, zodat je meerdere groepen hebt die tegen elkaar battlen. Verder zorgt het voor meer actie, omdat iedereen extra z’n best zal doen om te winnen en dus zeker ook zal meedansen. Ook kunnen er groepen gemaakt worden die tegen elkaar battlen. Op die manier is er een gezellige sfeer en leren ze elkaar beter kennen door de samenwerking. Je kan ervoor kiezen om 3 winnaars te kiezen, maar ook om één iemand te laten winnen. De prijs kan je verder zelf bepalen en om de kosten hiervoor te dekken, kan je iedereen bijvoorbeeld iets meer voor de hapjes en drankjes laten betalen of tickets laten kopen. De tijdsduur per ronde kan je zelf bepalen, alleen is het wel handig om een grote ruimte te regelen, zodat er genoeg ruimte is om mee te dansen. Je kan ook een battle organiseren voor de DJ’s. Zij kunnen gemakkelijk zien wie naar hun muziek luistert en als ze zien dat dit nog te weinig is, zullen ze nog beter hun best doen. Uiteindelijk kan er dus ook een prijs uitgereikt worden voor de beste DJ. Zo creëer je een gave silent disco. 

Voor welke gelegenheden?

Een silent disco kan voor diverse gelegenheden gebruikt worden. Zo kan je denken aan een bruiloft, waar de bruid en bruidegom ook tegen elkaar kunnen battlen. Maar ook een kinderfeestje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Een battle kan je dus organiseren voor een feest, maar ook voor een workshop of tijdens een zakelijke presentatie of seminar. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens een silent workshop degene laten winnen die de mooiste creatie heeft gemaakt. Ook kan je als uitje een silent speurtocht houden, waarbij mensen lopend of op de fiets zo snel mogelijk vragen moeten beantwoorden, die ze onderweg tegenkomen. Hints of instructies kunnen eventueel gegeven worden via de silent disco koptelefoon en ze kunnen ook naar muziek luisteren. Degene die dan het snelst is, wint een prijs. Bij een seminar of presentatie kunnen er meerdere presentaties tegelijk in één ruimte gegeven worden. Als de presentator de meeste luisteraars heeft, heeft hij gewonnen en krijgt hij/zij een prijs. Op deze manier blijft het leuk en zal iedereen zich goed inzetten en/of voorbereiden. Ook zorgt het voor meer afwisseling en zeker als je niet van een feestje houdt, is dit een goede oplossing. Een silent disco set huren kan tegen een scherpe prijs bij silentdiscosethuren.nl. Je kan ze al huren vanaf 6 koptelefoons, maximaal 3 zenders en eventueel met extra attributen. De locatie kan je helemaal zelf bepalen, de koptelefoons gaan minimaal 8 uur mee en de zenders hebben een bereik van wel 200 meter. Organiseer dus snel jouw gave silent disco met battle!