Een fruitmand als alternatief voor bloemen

2 min gelezen
luxe fruitmand + geboorte

Als je op bezoek gaat bij iemand die ziek is geef je bijna automatisch een mooie bos bloemen. Daarmee laat je zien dat je aan de zieke denkt en dat je hem of haar het beste wenst. Een fruitmand is een leuk alternatief voor een bos bloemen. Want die is net zo vrolijk en straalt nog meer dan een bos bloemen de gedachte uit dat je denkt aan de gezondheid van de patiënt. Van fruit wordt immer aangenomen dat het gezond is door zijn vezels, mineralen en vitaminen. Eigenlijk is een fruitmand dus een veel toepasselijker cadeautje voor een zieke dan een bos bloemen.

luxe fruitkistje + beterschap

Welk fruit is gezond?

Het mooie van fruit is dat elke soort fruit zijn eigen positieve effecten heeft op het lichaam. Door de vezels, schillen en de pitten in de verschillende soorten fruit gaan je darmen beter werken, zelfs als je nog aan bed gekluisterd bent. En elke soort fruit, of het nu de bekende soorten zijn zoals appels, peren, bananen en sinaasappels of de wat meer exotische soorten, hebben hun eigen vitaminen en natuurlijke toevoegingen. Door al die soorten fruit in een fruitmand te doen krijg je dus een vrolijke mix van producten die ook nog eens gezond zijn.

luxe fruitschaal

Psychologisch effect van een fruitmand

Het meenemen van een fruitmand naar iemand die lange tijd ziek is geweest schijnt een goed psychologisch effect te hebben. De zieke associeert een vrolijk opgemaakte fruitmand met allerlei kleuren fruit veel sterker met positiviteit en een gevoel van ondersteuning. Dat komt waarschijnlijk doordat aan fruit meer het idee van gezondheid kleeft dan aan andere cadeautjes. Een kaartje met de tekst ‘beterschap’ is in dat opzicht dus minder effectief dan een grote schaal met fruit.