Bubbelvoetballen: een hilarische activiteit voor jong en oud
3 min gelezenWil je binnenkort een geweldig kinderfeestje organiseren? Dan is bubbel voetbal wel echt een aanrader. Maar wist je dat het ook zeer goed geschikt is voor volwassenen? Je kunt immers ook bubbelvoetballen tijdens familiedag, een vrijgezellenfeest, uitje met de vereniging of bedrijfsuitje. Bij het huren van bubbel voetbal kun je namelijk kiezen uit kids bubbels of volwassen bubbelballen. Tevens kun je het zo te gek maken als je maar wilt. Wij vertellen jou er alles over.
Waarom zoveel fun met bubbel voetbal?
Bubbel voetbal heeft eigenlijk hetzelfde doel als gewoon voetbal. Iedereen die gewoon voetbal kan spelen kan dus ook bubbelvoetballen. Maar er is wel één duidelijk verschil wat het zoveel leuker maakt. Je mag elkaar van voor, achter en vanaf de zijkant beuken. En is de voetbal buiten het speelveld, dan wordt deze er ingeschopt en niet ingegooid. Je handen zitten immers in de bubbelbal.
Bubbelvoetballen is een intensieve activiteit waarbij veel gelachen kan worden. Zeker als jij een tegenstander precies zo ombeukt dat hij precies op z’n kop ligt. Hij kan dan niet meer zomaar overeind komen, dus zal hij weer gebumpt moeten worden. Bovendien is het moeilijk om in de bubbelballen hard te rennen, dus zal je samen met jouw team een tactiek moeten bedenken. En dat maakt het zo leuk.
Wat je moet weten bij bumperballen
Om ervoor te zorgen dat bubbel voetbal goed zal verlopen is het fijn als je weet hoe je dit doet. Zorg allereerst voor een spelleider die alle spelregels duidelijk uitlegt, de teams indeelt en ervoor zorgt dat alles goed zal verlopen. Zo ontstaat er geen onenigheid in het veld. Tevens zal hij in de gaten moeten houden dat het hoofd van de spelers niet boven de bubbelbal uitkomt. Anders zullen er alsnog ongelukken ontstaan.
Je kunt natuurlijk ook grote en kleine bumperballen combineren, zodat zowel kinderen als volwassenen tegen elkaar kunnen spelen. Maar de vraag is of dat wel zo verstandig is. Doordat de bubbelballen niet op gelijke hoogte komen, kan je elkaar niet goed bumpen en ontstaan er sneller ongelukken. Wil je het dus wel combineren, wissel dan de teams af door korte rondes aan te houden. En laat ook niet een fanatieke 20-jarige tegen een 60-jarige spelen. De intensiteit is immers heel verschillend, maar de hilariteit gelukkig niet.
Zo organiseer je het
Bubbel voetbal is gelukkig eenvoudig te organiseren. Zeker als je beslist om bubbel voetbal huren. Alles wordt er dan al bij geleverd. Jij bepaalt alleen de locatie, kiest een datum en zet alles klaar. Je zet allereerst een voetbaldoel klaar, tenzij deze er al is, en bakent het speelveld af met de pionnen. Daarna wijs je een spelleider aan, behalve als jij dat zelf bent. En je bepaalt de tijd van de rondes. Het beste is 10 minuten om het energiepeil hoog te houden.
Dan ga je de bumperballen opblazen met de bijgeleverde compressor. Je deelt de teams in, geeft elke speler een voetbal bubbel en laat het spel beginnen. Het is ook leuk om prijzen weg te geven voor de winnaars, dus je zou bijvoorbeeld medailles of zakjes snoep erbij kunnen regelen. Willen de spelers liever niet voetballen? Dat is geen probleem. Er zijn meerdere spelvarianten waarin het gespeeld kan worden. Bubbel voetbal blijft dus altijd leuk