Bezienswaardigheden turkije, wil jij dit?

2 min gelezen
bezienswaardigheden turkije

Turkije is een van de populairste vakantielanden onder de Nederlanders. Jaarlijks reizen er meer dan een miljoen Nederlanders naar Turkije. Ze gaan vooral naar de badplaatsen of grote steden. Het is een veelzijdige land dat ideaal is voor reizigers die lekker willen rusten aan het strand. De mooie stranden, gezellige marktjes en vriendelijke bevolking maken het een mooi vakantieland. De meest luxe hotels vind je meestal aan de badplaatsen en die zijn vaak all inclusive. Dit is een manier van op vakantie gaan die veel Nederlanders gebruiken. Maar wat zijn de bezienswaardigheden Turkije?  Je kunt na de badplaatsen de hoofdstad Ankara bezoeken. Maar wil je toch wat meer zien van de geschiedenis en cultuur dan kun je het best naar Istanbul. Dit is een eeuwenoude stad waar je nog veel kunt terugzien van de oudheid. 

bezienswaardigheden turkije

Istanbul 

Als je op vakantie wilt in een hele andere wereld maar toch dicht bij huis blijven is Turkije een goede optie. De miljoenenstad Istanbul is al eeuwen een van de belangrijkste steden in de wereld. Het verbindt Azië met Europa en je vind de aspecten van beide continenten terug. Het is een mengelmoes van  verschillende dingen. Je kunt naar de moderne winkelstraten maar je kunt ook 2 straten verder een oude moskee tegemoet lopen. Tijdens je vakantie vind je veel bezienswaardigheden Turkije. 

wat je ook kunt doen is all inclusive. Dit is wat de meeste Nederlanders doen. Zij willen lekker luieren. Je kunt dan de hele dag lekker aan het zwembad zitten en onbeperkt drankjes en eten bestellen. Veel van deze hotels zijn super groot en hebben vaak honderden kamers. Vaak liggen deze hotels bij de badplaatsen. Ga jij op vakantie en zoek jij bezienswaardigheden Turkije? Neem dan een kijkje op de site. 

Meer verhalen